Podcast

.

  

Fra EU's maskinrumVi producerer to udsendelsesrækker til et stort set landsdækkende netværk af radioer. Udsendelserne kan også downloades eller høres som podcast.

Begge programserier har EU og Europa som omdrejningspunkt.

Nogen lyttere er måske mest til de lange dybdeborende magasinprogrammer, mens andre er mere til kortere nyhedsprægede historier.

Derfor har vi samlet udsendelserne på to forskellige sider her på hjemmesiden.Derudover bliver de også udgivet på vores facebook side, samt e-folkeoplysning.

Du kan altså finde udsendelserne på:

  • Magasinudsendelserne fra udsendelsesrækken "EU indefra" finder du her
  • De kortere udsendelser i udsendelsesrækken "Kort og godt fra EU's maskinrum" finder du her
  • Ud over vores egen Facebook side, så bringes historierne også videre igennem den elektroniske folkeoplysnings Facebook side, som du finder her


Podcast og udsendelse, artikel mm af freelance-journalist Jan Simmen, freelance-danmark.dk
  

Stemmer fra VerdensmåleneVi vil i løbet af 2019-2020 sætte lyd og fortællinger på noget så abstrakt, som "FNs Verdensmål". Hvad kan du gøre for at gøre Kloden et bedre sted? Hvad gør andre? Vi vil fortælle den positive historie om, at der faktisk er mange der gør noget. Altså prøve bryde strømmen af historier om at ingen gør noget. Uden dog at give kø på vores kritiske journalistiske sans. Det gør vi igennem Både hjemmesider (stemmerfraverden.dk og efolkeoplysning.dk , facebook , lyddelingsmediet soundcloud og naturligvis netværket af ikke kommercielle radioer.

Det er CISU der har bevilget det fleste af pengene, som de forvalter på vegne af EU Kommissionen i det projekt der heder Voice, Frame Report!".

Podcast og udsendelse, artikel mm af freelance-journalist Jan Simmen, freelance-danmark.dk
  

Den Elektroniske Folkeoplysning


Ideen med Den Eletroniske Folkeoplysning var/er, at nå meget længere ud til danskerne, end de klassiske foredrag med deres tilhørerskare eller gør. Både igennem en hjemmeside, facebook, lyddelingsmediet soundcloud og naturligvis netværket af ikke kommercielle radioer.

Så på vores hjemmeside, efolkeoplysning.dk , finder du både de fulde foredrag (lettere redigerede) og så journalistiske magasinprogrammer om de samme emner.

Podcast og udsendelse, artikel mm af Journalist Jan Simmen, freelance-danmark.dk
  

Historiske podcasts: I fodsporet af Luther


I fodsporet på Luther er en ny lyttervenlig podcastserie (På vegne af Folketinget), som ser på konsekvenserne af reformationen – også de mere ukendte
Hekseafbrændinger, Ligestilling mellem kvinder, moderne velfærdsstat, motionsrum, individualisme og egoisme.
Det er ikke småting Luthers reformation får æren og skylden for. Afhængig af briller og historie.
Men hvad er sandt? Har Luther virkelig opfundet den moderne velfærdsstat? Og kan det virkelig passe, at han skulle være årsagen til, at kvinderne fik stemmeret? Det var trods alt ham, der blandt mange vilde udsagn sagde ” at Gud har givet kvinden en bred bag, så hun kan sidde stille og styre hjemmet ”.
Det er det, en ny udsendelsesrække og podcastserie nu vil se nærmere på. Udsendelserne er skruet sammen, så de også egner sig til podcast. Det vil sige at der blandt andet er brugt både egnede storytellings metoder samt mange såkaldte ”lydbilleder”. Det lyder måske smart, men ideen er egentligt bare, at gøre det lidt sjovere, at lytte til længere udsendelser, eller podcasts.

Podcast og udsendelse, artikel mm af Journalist Jan Simmen, freelance-danmark.dk
  

EU Indefra: Fra Bruxelles til Danmark om Europa


En udsendelsesrække der tager pulsen på EU. Interviews med blandt andre kommissær Margrethe Vestager samt en række danske EU parlamentarikere.
. Udsendelserne er en del af en serie på seks udsendelser der alle tager pulsen på EU. Udsendelserne er produceret af journalist Jan Simmen på vegne af Radio Mælkebøtten med støtte fra Europanævnet

Podcast og udsendelse, artikel mm af Journalist Jan Simmen, freelance-danmark.dk 

Thiesens Halvtredsere


Radio Mælkebøtten opfordrer sine lyttere til at læne sig tilbage i lænestolen og lytte til Thiesen´s Halvtredsere.

Niels Ole Dyrn har indtalt det populære bogværk fra 2001, der giver et godt indblik i dagliglivet i Fredericia. Det var journalist Poul Thiesen som - med baggrund i en artikelserie i Fredericia Dagblad - i år 2001 udgav bogen Thiesen´s Halvtredsere, der skildrer hans oplevelser af personer, butikker, institutioner og hændelser i barndommens årti. Bogen blev hurtigt udsolgt og er siden efterspurgt af mange, som ønsker sig et historisk tilbageblik til dengang.


Billeder: