Referencer og eksempler på produktioner

Vi har igennem mange år produceret og sendt både lokale, landsdækkende og internationale udsendelser. Vi har produceret, eller ageret som korrespondent for en lang række nationale og internationale radioer. Med en spændevidde fra et landsdækkende netværk af ikke kommercielle radioer på den ene side, over DR og Radio Jyllandsposten, til store internationale radioer som fx Deutsche Welle, RNW - Radio Netherlands Worldwide, Skai Radio og RFI - Radio France International.

Fra 2008 - 2012 producerede vi også dagligt for Europas største radionetværk Euranet, som var delvist finansieret igennem EU Kommissionen, som et underproduktionsselskab under Euranet International. Men det sluttede i 2012, da Kommissionen satte nogle nye regler op, som betød at Danmark og danske radioer nu ikke længere kan være med i netværket. Desuden har vi også produceret for både ministerier og styrelser. Men også foreninger som fx Læger Uden Grænser, Kræftens Bekæmpelse, SOS Børnebyerne, LO, Dansk Energi og Europa Nævnet har brugt os til produktioner. Vi sender hver uge vores udsendelser ud til ca. 180 ikke-kommercielle radioer spredt ud over hele landet.

Vi har blandt andet produceret for:

Klik her for at se en mere komplet referenceliste med årstal, beskrivelser osv.

Eksempler på produktioner:

Blodig historie: Er Sønderjylland verdens mest spændende grænseland

(SLRTV & Dansk Folkeoplysning) Kan en blodig fortid virkelig lære os noget vi kan bruge i fremtiden? Er det værd at rippe op i gamle historier?
Vi er taget til Sønderjylland, eller rettere sagt grænselandet mellem Danmark og Tyskland. Et område foredragsholder Claus Jørn Jensen ikke tøver med at kalde ”Verdens mest spændende grænseland” Vi bliver nød til at spørge ind til hvorfor netop det område skulle være så spændende, at det fx slår grænselandet mellem Israel og Palæstina, som trods alt har været en blodig slagmark helt tilbage i den bibelske tid.
Konflikten i de kongerigets sydlige egne har dog også en lang historie. Fx er Danevirke et tydeligt og ret håndgribeligt tegn på, at man her nord for grænsen ikke ville have dem syd for grænsen på besøg. Dele af det over 30 km lange voldanlæg har arkæologerne nu dateret tilbage til tiden FØR år 500, og voldanlægget blev faktisk brugt helt frem til de Slesviske krige.
Hør historien om familier der den dag idag husker krigene. Fx skoledrengen William, hvis tiptip oldefar kæmpede under tre års krigen. Men hør også hvorfor historierlærer Kaj Hüttel fra Østerhåb skolen ved Horsens synes, at hans elever skal kende til de konflikter, der har præget vore sydlige grænseegne.

Willerslev forskning overrasker: Det vidste du ikke om "danskheden" og indvandring

(Dansk Folkeoplysning) Vi stammer vel fra vikingerne? Og indvandring er et nyt problem, ik'? Glem det, lyder det kort. Vi er genetisk set en blandet pose matadormix. Ikke nok med det: uden indvandring så er chancerne for et folks udvikling og siden overlevelse markant mindre. Det viser blandt andet Eske Willerslevs forskning, som er anerkendt i hele verden.
Flygtninge og indvandrerpolitik har i mange år nu været et hedt og meget debatteret emne. Igen og igen er der blevet sagt, at flygtningene skal lære at være danske. At de skal integreres. Men… kan det egentlig lade sig gøre? Og hvad vil det egentlig sige, at være dansk? Hvornår er nogen en ÆGTE dansker? Det er klart, at hvis man kan bevise sine aner helt tilbage fra vikingetiden, så er man vel dansk? For vikingerne, det er vel dem vi stammer fra, eller? Men det er jo reelt kun medlemmerne af kongehuset der i bedste fald kan spore deres aner så langt tilbage i tiden.Og de er ihvert fald "blandet op" med gener fra adelen fra mange andre lande. Men vi er alle genetisk set et miskmask, fordi indvandring og udvandring altid har eksisteret.Så vi delte os, blandede os, delte os igen, og fandt igen samme i en uendelighed. Og det sker fortsat. Og dog ser vi da meget forskellige ud, og jeg synes da sagtens jeg kan kende forskel mellem fx dansker og en der kommer fra Spanien eller endda Afrika. Så jeg bliver nødt til at stille genforsker og professor Eske Willerslev hvordan det kan være. Hør svaret og meget andet i udsendelsen.

Har EU en puls?

(netværk for ikke kommercielle radioer mfl.) Vi vil finde ud af, om EU faktisk har en fremtid. For bag de selvsikre smil, faste politiker-håndtryk til pressekonferencerne er der en stor usikkerhed. Den usikkerhed graver vi lidt i. Vi taler med en dansk EU politiker, og en chefredaktør for et EU medie med hele 25 mio lyttere.
Medvirkende er EU Kommissær Margrethe Vestager, chefredaktør Jean-Michelle Boss og Jørn Dohrmann (DF) .
Overlever EU? Som du i løbet af udsendelsen kan høre, så ser Margrethe Vestager det her som en ny begyndelse. Men det er ikke alle der enige. Om EU overlever, eller rettere hvor længe Unionen overlever, ved vi af gode grunde ikke. Vi kan i den sammenhæng ikke lade være med at komme med en anekdote fra tidernes morgen da Europa var på vej til at blive samlet for første gang, nemlig under den romerske republik. Dengang spåede en del romere roms fald. Blandt andet den frygt bragte Julius Cæsar til magten, som ophævede sig selv til kejser og afskaffede senatets medindflydelse. Han blev selv myrdet i år 44 før Kristi fødsel. Selv om der var perioder med fredelige tilstande i Romerriget, så fortsætte de indre og ydre kampe. Igennem hele periode spåede mange Romerrigets fald. Først små 500 år efter Julius Cæsar blev myrdet fik de omsider ret. Så måske er spådomme om EU’s fald i virkeligheden et sundhedstegn?

Samsø Island is 100 percent carbon free: Modern treasure island

(BBC mfl) A carbon free future without going back to the way of living we had in the middle ages. Is that really possible? Let’s imagine 100 percent of the energy production coming from renewable. No, even more: Let’s imagine 143 percent of the consumption, so that we would have some energy to export and make some money out of our green investments …
Not possible? That is exactly what we thought, but then we travelled to a small Island in Denmark. Its called Samsø and it turned out to be quite a treasure Island. And the good news is that everyone can have their own treasure. They just need to “dig” for it as they did on this island.

CETA aftale: En bagdør for amerikanske virksomheder eller vejen til flere jobs?

EuropaNævnetHvad har en lille fransk vinbonde, en italiensk osteproducent, en tysk hightech gigant til fælles med EU Kommissionen? De ønsker sig en handelsaftale mellem EU og Canada. Men det er en rigtig dårlig ide, mener kritikerne. Den aftale kan få helt uoverskuelige konsekvenser, mener kritikkerne på begge sider af Atlanten. Vi har sendt EU korrespondent Jan Simmen til Bruxelles for at se nærmere på argumenterne.
Medvirkende i udsendelsen er EU’s handels-Kommissær Cecilia Malmstrøm, EU’s chefforhandler Mauro Petricione, EU Parlamentariker Jørn Dormann fra Dansk Folkeparti, vineksportør Pauline Guillot, EU Parlamentariker Rina Ronja Kari fra folkebevægelsen imod EU, the Coucil of Canada, den italienske osteproducent Attilio Zanetti og den tyske salgsdirektør Antonio Multari.
Alle har prøvet at være ensomme på et tidspunkt i deres liv. Eller i hvert fald kan de fleste godt forklare hvordan ensomhed føles. Men der findes faktisk tre former for ensomhed. Og selv om langt de fleste af os tror vi har prøvet at være ensomme før, så er det ikke sikkert at vi også virkelige var ensomme. Bestemte grupper er dog særligt udsatte for ensomhed. Fx ældre og efterladte. Ensomhed KAN føre til både depressioner og måske endda selvmordstanker. I udsendelsen kan du blandt andet høre Ph.d. Elene Fleischer fortælle om de forskellige former for ensomhed, om den bog hun netop har været med til at skrive. Bogen ”Når himlen er nær” prøver at sætte det skrevne ord på ensomhed, vi prøver at sætte ”det talte ord” på begreberne. Det er Journalist Jan Simmen der interviewer.
Ludomani – en social og økonomisk bombe. Udsendelsen sætter fokus på hvad ludomani er og ikke mindst hvad der kan gøres ved problemet. Leder af Center for Ludomani Michael Bay Jørsel fortæller blandt andet, at op mod 100.000 danskere har problemer med at spille for meget.
I anledning af at EU modtog Nobels Fredspris sendte vi direkte fra begivenheden i Oslo. Vi havde, som det eneste danske medie, eksklusive interviews med alle tre EU-præsidenter.
Året der gik i EU 2012 - Vi ser tilbage på året der gik i EU. En time med alt godt fra vores gemmer.
Magasin "Når hvid bliver krigens farve" med Læger uden grænser, om at de danske soldater har været med til at gøre deres arbejde endnu mere livsfarligt.
Magasin med bla. Dansk Flygtningehjælp omkring den værste sultkatastrofe i 60 år på Afrikas Horn, og om EU's strategi for udviklingshjælp.
Det er ifølge EU’s regler ulovligt at sende IT-skrot til 3. verdens lande. Alligevel lander der hver måned i Ghana alene 600 store containere med ”brugt IT udstyr”, som forsendelsen kaldes. Meget af det er dog skrot.
Energimagasinet - Den 11. time
Radio Mælkebøtten producerede med støtte fra Dansk Energi 12 udsendelser. Klik her for alle 12 udsendelser.
Magasin med Amnesty international som har offentliggjort en rapport der afslører, at der er hemmelige torturlejre i EU.
En del af EU’s lande har igennem mange år haft hede drømme om en permanent fælles EU-hær. Interview med NATO's generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen.
Magasin om EU's klimaplan, hør om at EU giver med den ene hånd og tager igen med den anden hånd. Medvirkende er bla. medlem af Europa-parlamentet Dan Jørgensen og Klima-kommissær Connie Hedegaard.
Magasin "Forskning for fremtiden" med fokus på hvilken rolle forskningen skal spille i den europæiske udvikling. Medvirkende er medlem af Europa-parlamentet Bendt Bendtsen og Professor Kirsten Drotner.
Interview med udsendt journalist Jonas Schmidt Hansen omkring situationen i Libanon. Et land fuld af kontraster så det nærmest grænser til det komiske.
Radio indslag til RNW omkring danskernes frygt for terror.
Radio indslag til RNW omkring Skandinaviens reaktion efter Anders Behring Breiviks terrorangreb i Norge.
Radio indslag til RNW omkring En dansk politikers kontroversielle forslag om at skære mindstelønnen med halvdelen for gæstearbejdere.
Radio indslag til Deutsche Welle omkring at den danske olieforsyning er ved at løbe ud i sandet.
Radio indslag til Deutsche Welle om det danske skattesystem.
Radio indslag til AMS (Tysk radionetværk) om det danske EU-formandskab.
Radio indslag i RFI Romania efter en stor journalist pris blev uddelt i Europa.

Billeder:

Udsendelser for og med: