Historie

 

Historiske podcasts: I fodsporet af Luther


I fodsporet på Luther er en ny lyttervenlig podcastserie, som ser på konsekvenserne af reformationen – også de mere ukendte
Hekseafbrændinger, Ligestilling mellem kvinder, moderne velfærdsstat, motionsrum, individualisme og egoisme.
Det er ikke småting Luthers reformation får æren og skylden for. Afhængig af briller og historie.
Men hvad er sandt? Har Luther virkelig opfundet den moderne velfærdsstat? Og kan det virkelig passe, at han skulle være årsagen til, at kvinderne fik stemmeret? Det var trods alt ham, der blandt mange vilde udsagn sagde ” at Gud har givet kvinden en bred bag, så hun kan sidde stille og styre hjemmet ”.
Det er det, en ny udsendelsesrække og podcastserie nu vil se nærmere på.
 

Velfærdsstat. Kvinderettigheder. Folkestyre. Sikkert ikke nogen begreber ret mange tænker ret meget over. Vi tager dem for givet. Men hvor stammer det egentligt fra? Vores søgen efter svaret begynder i en periode de færreste ville have troet muligt.
Hvis vi siger motionsrum, individualisme og endda egoisme. Hvad med, at der findes flere analfabeter i dag end i 1700-tallet? Tænker du så på reformationen? Det burde du måske. Lyt til den overraskende historie her...
Med udgangspunkt i videnskabsfolk som Niels Henrik Gregersen (prof. Teologisk fak. Kbh Universitet) fortæller vi om et af de helst store forandringer reformationen medførteBilleder: