Podcast

.

  

Den Elektroniske Folkeoplysning


Ideen med Den Eletroniske Folkeoplysning var/er, at nå meget længere ud til danskerne, end de klassiske foredrag med deres tilhørerskare eller gør. Både igennem en hjemmeside, facebook, lyddelingsmediet soudcloud og naturligvis netværket af ikke kommercielle radioer.

Så på vores hjemmeside, efolkeoplysning.dk , finder du både de fulde foredrag (lettere redigerede) og så journalistiske magasinprogrammer om de samme emner.

Podcast og udsendelse, artikel mm af Journalist Jan Simmen, freelance-danmark.dk
  

Historiske podcasts: I fodsporet af Luther


I fodsporet på Luther er en ny lyttervenlig podcastserie (På vegne af Folketinget), som ser på konsekvenserne af reformationen – også de mere ukendte
Hekseafbrændinger, Ligestilling mellem kvinder, moderne velfærdsstat, motionsrum, individualisme og egoisme.
Det er ikke småting Luthers reformation får æren og skylden for. Afhængig af briller og historie.
Men hvad er sandt? Har Luther virkelig opfundet den moderne velfærdsstat? Og kan det virkelig passe, at han skulle være årsagen til, at kvinderne fik stemmeret? Det var trods alt ham, der blandt mange vilde udsagn sagde ” at Gud har givet kvinden en bred bag, så hun kan sidde stille og styre hjemmet ”.
Det er det, en ny udsendelsesrække og podcastserie nu vil se nærmere på. Udsendelserne er skruet sammen, så de også egner sig til podcast. Det vil sige at der blandt andet er brugt både egnede storytellings metoder samt mange såkaldte ”lydbilleder”. Det lyder måske smart, men ideen er egentligt bare, at gøre det lidt sjovere, at lytte til længere udsendelser, eller podcasts.

Podcast og udsendelse, artikel mm af Journalist Jan Simmen, freelance-danmark.dk
  

EU Indefra: Fra Bruxelles til Danmark om Europa


En udsendelsesrække der tager pulsen på EU. Interviews med blandt andre kommissær Margrethe Vestager samt en række danske EU parlamentarikere.
. Udsendelserne er en del af en serie på seks udsendelser der alle tager pulsen på EU. Udsendelserne er produceret af journalist Jan Simmen på vegne af Radio Mælkebøtten med støtte fra Europanævnet

Podcast og udsendelse, artikel mm af Journalist Jan Simmen, freelance-danmark.dk


Billeder: