Referencer og eksempler på produktioner

Vi har igennem mange år produceret og sendt både lokale, landsdækkende og internationale udsendelser. Vi har produceret, eller ageret som korrespondent for en lang række nationale og internationale radioer. Med en spændevidde fra et landsdækkende netværk af ikke kommercielle radioer på den ene side, over DR og Radio Jyllandsposten, til store internationale radioer som fx Deutsche Welle, RNW - Radio Netherlands Worldwide, Skai Radio og RFI - Radio France International.

Fra 2008 - 2012 producerede vi også dagligt for Europas største radionetværk Euranet, som var delvist finansieret igennem EU Kommissionen, som et underproduktionsselskab under Euranet International. Men det sluttede i 2012, da Kommissionen satte nogle nye regler op, som betød at Danmark og danske radioer nu ikke længere kan være med i netværket. Desuden har vi også produceret for både ministerier og styrelser. Men også foreninger som fx Læger Uden Grænser, Kræftens Bekæmpelse, SOS Børnebyerne, LO, Dansk Energi og Europa Nævnet har brugt os til produktioner. Vi sender hver uge vores udsendelser ud til ca. 180 ikke-kommercielle radioer spredt ud over hele landet.

Vi har blandt andet produceret for:

Klik her for at se en mere komplet referenceliste med årstal, beskrivelser osv.

Eksempler på produktioner:

Alle har prøvet at være ensomme på et tidspunkt i deres liv. Eller i hvert fald kan de fleste godt forklare hvordan ensomhed føles. Men der findes faktisk tre former for ensomhed. Og selv om langt de fleste af os tror vi har prøvet at være ensomme før, så er det ikke sikkert at vi også virkelige var ensomme. Bestemte grupper er dog særligt udsatte for ensomhed. Fx ældre og efterladte. Ensomhed KAN føre til både depressioner og måske endda selvmordstanker. I udsendelsen kan du blandt andet høre Ph.d. Elene Fleischer fortælle om de forskellige former for ensomhed, om den bog hun netop har været med til at skrive. Bogen ”Når himlen er nær” prøver at sætte det skrevne ord på ensomhed, vi prøver at sætte ”det talte ord” på begreberne. Det er Journalist Jan Simmen der interviewer.
Ludomani – en social og økonomisk bombe. Udsendelsen sætter fokus på hvad ludomani er og ikke mindst hvad der kan gøres ved problemet. Leder af Center for Ludomani Michael Bay Jørsel fortæller blandt andet, at op mod 100.000 danskere har problemer med at spille for meget.
I anledning af at EU modtog Nobels Fredspris sendte vi direkte fra begivenheden i Oslo. Vi havde, som det eneste danske medie, eksklusive interviews med alle tre EU-præsidenter.
Året der gik i EU 2012 - Vi ser tilbage på året der gik i EU. En time med alt godt fra vores gemmer.
Magasin "Når hvid bliver krigens farve" med Læger uden grænser, om at de danske soldater har været med til at gøre deres arbejde endnu mere livsfarligt.
Magasin med bla. Dansk Flygtningehjælp omkring den værste sultkatastrofe i 60 år på Afrikas Horn, og om EU's strategi for udviklingshjælp.
Det er ifølge EU’s regler ulovligt at sende IT-skrot til 3. verdens lande. Alligevel lander der hver måned i Ghana alene 600 store containere med ”brugt IT udstyr”, som forsendelsen kaldes. Meget af det er dog skrot.
Energimagasinet - Den 11. time
Radio Mælkebøtten producerede med støtte fra Dansk Energi 12 udsendelser. Klik her for alle 12 udsendelser.
Magasin med Amnesty international som har offentliggjort en rapport der afslører, at der er hemmelige torturlejre i EU.
En del af EU’s lande har igennem mange år haft hede drømme om en permanent fælles EU-hær. Interview med NATO's generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen.
Magasin om EU's klimaplan, hør om at EU giver med den ene hånd og tager igen med den anden hånd. Medvirkende er bla. medlem af Europa-parlamentet Dan Jørgensen og Klima-kommissær Connie Hedegaard.
Magasin "Forskning for fremtiden" med fokus på hvilken rolle forskningen skal spille i den europæiske udvikling. Medvirkende er medlem af Europa-parlamentet Bendt Bendtsen og Professor Kirsten Drotner.
Interview med udsendt journalist Jonas Schmidt Hansen omkring situationen i Libanon. Et land fuld af kontraster så det nærmest grænser til det komiske.
Radio indslag til RNW omkring danskernes frygt for terror.
Radio indslag til RNW omkring Skandinaviens reaktion efter Anders Behring Breiviks terrorangreb i Norge.
Radio indslag til RNW omkring En dansk politikers kontroversielle forslag om at skære mindstelønnen med halvdelen for gæstearbejdere.
Radio indslag til Deutsche Welle omkring at den danske olieforsyning er ved at løbe ud i sandet.
Radio indslag til Deutsche Welle om det danske skattesystem.
Radio indslag til AMS (Tysk radionetværk) om det danske EU-formandskab.
Radio indslag i RFI Romania efter en stor journalist pris blev uddelt i Europa.

Billeder:

Udsendelser for og med: